Happy New Year!

Dagen innan nyårsafton anlände vi hem till ett kallt och snötäckt Lysekil.
Ett riktigt vinterlandskap hade det hunnit bli under tiden vi varit borta
och man fick nästan vara yetti för att inte förfrysa när man stack näsan utanför dörren.

Då vi varit sent ute med vår planering och bebis i magen tydligt visade att det är hon som bestämmer när hon ska komma ut och inte vi, bestämde vi oss för att stanna hemma och ha en lite mer barnvänlig nyårsfest än vanligt.
Men en nyårsafton utan dans, god mat och ännu godare drinkar kan man ju inte ha
oavsett om man är hemma eller inte.

Med cd-spelaren på hög volym och golvet täckt av ballonger blev det därför disco och världens gung i köket.

När man svängt sina lurviga ett tag måste man självklart svalka sig med en exotisk fördrink och lite grönsaksstavar.

 

Vid det här laget förstod tjejerna att denna kvällen var det fest som gällde och fösvann in på sitt rum för att hjälpas åt att dra fram glittertoppar, kjolar och finskor.
Är det fest så är det!
Lagom till att sällskapet var klara med sin glitterförvandling
var maten klar och vi kunde slå oss ner vid ett bord
dekorerat med glitter, konfetti och smällkarameller.
Med en sådan dukning spelar det ju egentiligen ingen roll vad som ligger på tallriken,
det bara måste ju smaka bra.
Det var pappa som fått önska maten dagen till ära,
krämig sparrisrisotto med parmaskinka och roccola.
Vet inte om det var dukningen, sällskapet eller maten men alla åt sig mätta och såg glada och nöjda ut.

Till efterrätt blev det en maffig chokladmousse-trippel med grädde och jordgubbar.
Den serverades med sprakande tomtebloss
till allas förtjusning!



 

Efter att barnen nöjda och helt självmant tackat för sig och krypt upp i sina sängar
skålade deras föräldrar in det nya året med Pommac i höga glas
 med tankarna riktade på alla nära och kära
och alla äventyr som väntar oss under 2010!

Gott Nytt År
till Er alla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0